Tjockkockens blogg innehåller det här receptet.
Ostplättar ca 8-9 st platta bröd alternativt ca 6 st lite tjockare bröd.
3 ägg (har du små ägg så ta 4 st)
2-3 msk philadelphia
3-4 dl riven ost
1,5 tsk bakpulver
1-1,5 msk fiberhusk
2 msk linfrön (kan bytas mot valfria frön)
sesamfrön att toppa med
Gör såhär:
Vispa äggen fluffigt med elvisp ett par min. Blanda i fiberhusk, philadelphia, bakpulver, riven ost och linfrön. Blanda smeten väl.
Klicka upp på bakplåtspapper (ca 1,5 msk stora klickar) och toppa med sesamfrön eller andra valfria frön.
Stoppa in plåten i ugnen på 200 grader och kör ca 12-13 min beroende på hur er ugn är samt hur stora ni gör plättarna. Håll lite koll. Jag brukar köra 12-13 minuter. Vill man ha dom ännu mer välgräddade så kör 15 min, men inte för högt upp i ugnen så dom bränns.
När dom är klara ser dom ut såhär i platt format:
Och i lite fluffigare format:
