Ostplättar är många favorit

Tjockkockens blogg innehåller det här receptet.

Ostplättar ca 8-9 st platta bröd alternativt ca 6 st lite tjockare bröd.

3 ägg (har du små ägg så ta 4 st)

2-3 msk philadelphia

3-4 dl riven ost

1,5 tsk bakpulver

1-1,5 msk fiberhusk

2 msk linfrön (kan bytas mot valfria frön)

sesamfrön att toppa med

Gör såhär:

Vispa äggen fluffigt med elvisp ett par min. Blanda i fiberhusk, philadelphia, bakpulver, riven ost och linfrön. Blanda smeten väl.

Klicka upp på bakplåtspapper (ca 1,5 msk stora klickar) och toppa med sesamfrön eller andra valfria frön.

IMG_20150104_101258

Stoppa in plåten i ugnen på 200 grader och kör ca 12-13 min beroende på hur er ugn är samt hur stora ni gör plättarna. Håll lite koll. Jag brukar köra 12-13 minuter. Vill man ha dom ännu mer välgräddade så kör 15 min, men inte för högt upp i ugnen så dom bränns.

När dom är klara ser dom ut såhär i platt format:

IMG_20150514_202949

Och i lite fluffigare format:

img_20160914_095924

https://www.tjockkocken.se/ostplattar/?fbclid=IwAR31Kdhhs8Dq8ngbIGx5afiM-VXZQh25t5hkD6gFJrTdgyjlYSax7Fu0STw

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s